labolatoryfault

به گزارش مفدا
 وارستگان، جلسه ژورنال کلاب با موضوع شناسایی خطاهای پره آنالتیک در تست های آزمایشگاهی(Identification of pre-analytical Errors in Laboratory Testing) مورخ سه شنبه ۱۵ آبان ماه  به همت انجمن علمی علوم آزمایشگاهی و با تدریس آرمین مختاریه عضو هیات علمی این مرکز برگزار شد.
در این جلسه مختاریه با اشاره به این مهم که امروزه تشخیص بسیاری از بیماری ها بر پایه نتایج آزمایشگاهی است و خدمات آزمایشگاهی ستون فقرات بخش درمان را تشکیل می دهد، ، اضافه کرد: که خدمات در  آزمایشگاهی، موثر است که، تلفیقی از دقت، صحت و افزایش سرعت جوابدهی را در برگیرد ولی متاسفانه علی رغم پیشرفت های جدید در آزمایشگاه های تشخیص طبی خطاهای مختلف دستی و اتوماتیک هم چنان دیده می شود.
 ایشان خطاهای آزمایشگاهی را به سه دسته تقسیم کرد که عبارت بود از:
  1. خطاهای قبل از انجام آزمایش (Pre-analytical Errors)
  2. خطاهای حین انجام آزمایش (Analytical Errors)
  3. خطاهای پس از انجام آزمایش (Post-analytical Errors)
در ادامه کارگاه مختاریه خاطر نشان کرد که بیشترین درصد خطاها مربوط به مرحله اول یعنی مرحله قبل از انجام آزمایش است، که برخی از آن ها در این مرحله قابل کنترل و برخی دیگر غیر قابل کنترل هستند و در هر صورت بایستی آگاهی و دانش نسبت به این خطاها زیاد شود تا اثرات آن ها را بر روی نتایج مراجعین آزمایشگاه بتوان فهمید و مانع از نتایج کاذب شد.
در انتهای جلسه ایشان به  بیان تعدادی از انواع این خطاها مانند عدم شناسایی صحیح بیمار در پذیرش، عدم رعایت شرایط آزمایش توسط مراجعه کننده، جمع آوری نمونه، انتقال نمونه پرداخت ودر نتیجه گیری بحث در این زمینه  اظهار داشت که  برای بهبود عملکرد در آزمایشگاه های تشخیص طبی بایستی همه افراد درگیر در سیستم مراقبت بهداشتی با شرایط لازم و خطاهای موجود آشنا باشند، تا بتوان از اثرات کاذب آن ها بر نتایج جلوگیری کرد.
گفتنی است، پایان این جلسه پاسخ دهی به سوالات دانشحویان حاضر اختصاص یافت.