FA - EN

sandrom
به گزارش مفدا
 وارستگان، کارگاه آموزشی " رویکرد به سندروم کرونری حاد با استفاده از تفسیر داده های آزمایشگاهی " در تاریخ 05/09/97 با تدریس علیرضا امیدی زاده از اساتید رشته علوم تغذیه برای دانشجویان و کارشناسان علوم تغذیه در وارستگان برگزار شد.
   رئوس مطالبی که در این کارگاه تدریس شد عبارتند از:
  1. علائم سندروم کرنری حاد شامل: درد قفسه سینه، ناراحتی و  یا فشار که شایع ترین علامت است،
    ضربان قلب سریع، تنفس بریده بریده، تهوع و استفراغ یا درد معده، تعریق، تنگی نفس ناگهانی،
    تنفس دشوار، احساس سرماخوردگی، تغییر فشار خون و خستگی
  2. ST Evolution و یافته ها و تفسیر  ECG(الکتروکاردیوگرام)
  3. ریسک فاکتورهای MI
  4. مدیریت غذایی و ملاحظات تغذیه ای آن: کم کردن گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، سس ها
  5. نقش رژیم در بیماری های قلبی به عنوان Modifier
  6. تاثیر پذیری بیماری ها از سیستم غذایی
لازم به ذکر است سندروم کرونری حاد (ACS) شامل یک گروه از علائم و نشانه هایی است که با عدم خون رسانی کافی به قلب آشکار می گردد و متفاوت از حمله قلبی است. با ادامه کاهش جریان خون، مرگ سلول های عضلانی قلب رخ می دهد. انسداد مداوم که باعث حمله قلبی است، معمولا توسط یک لخته خون در یکی از شریانهای  خون رسان قلب (عروق کرونر)، ایجاد می شود. این لخته ها اغلب در شریانهایی که دیواره های تنگ شده و ضخیم دارند بیشتر است. ضخیم شدن ناشی از ایجاد تدریجی پلاک در یک پروسه به نام آترواسکلروز است. انسداد حاد جریان خون، ناشی از ایجاد لخته در شریان کرونر، در صورتیکه بیش از یک ساعت طول بکشد، می تواند باعث مرگ سلول های عضلانی قلب (انفارکت) شود و منجر به آسیب زدن به ناحیه آسیب دیده قلب می گردد. 
در انتهای این کارگاه  که با استقبال بی نظیر دانشجویان رشته تغذیه رو به رو شد، فرصت پرسش و پاسخ برای دانشجویان مهیا شد.