دکتر صرافان

عضو هیات علمی

استادیار گروه کنترل کیفی

سمت:

مسئول مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی (EDC)

بیوگرافی

عاطفه صرافان صادقی مدیر گروه علوم صنایع غذایی  مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان و مسئول مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی (EDC) مرکز نیز هستم. تحصیلات دانشگاهی من عبارتند از:

  • دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
  • دکتری تخصصی بهداشت و ایمنی موادغذایی دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش پزشکی

علاوه‎بر آموزش دروس تخصصی در حیطه موادغذایی علاقه زیادی به پژوهش در موضوعات مربوط به ایمنی موادغذایی خصوصا طراحی سنسورها جهت شناسایی آلاینده‎ها و استفاده از مواد ضد میکروبی طبیعی به منظور کنترل میکروب‎های غذازاد دارم. دروسی که برای دانشجویان گروه تغذیه و سایر گروه‎ها تدریس می‎کنم اصول و روش‎های نگهداری موادغذایی، شیمی تجزیه موادغذایی، بهداشت و مسمومیت‎های غذایی  و فیزیولوژی می‎باشند. در کلاس‎های درسم بر بهبود و ارتقا مستمر سطح آموزش خود و دستیابی دانشجویانم به سطح دانش و مهارتی که متناسب با بازار کار باشد، تاکید دارم.

پیشینه تحصیلات دانشگاهی:

مقطع: دکتری تخصصی (PhD) رشته تحصیلی: بهداشت موادغذایی دانشگاه: دانشگاه فردوسي مشهد

مقطع:دکترای حرفه ای (DVM)  رشته تحصیلی: دامپزشکی  دانشگاه: دانشگاه فردوسي مشهد

علایق پژوهشی:

  1. تهیه آپتامر و آپتاسنسورها
  2. بررسی تاثیر عصاره های گیاهی بر عوامل بیماری زا
  3. طراحی سیستم‎های کنترل کیفیت

تدریس دروس دانشگاهی:

  1.  از سال 1397 تاکنون، مرکز آموزش عالی وارستگان (کارشناسی):بهداشت و مسمومیت غذایی-شیمی و تجزیه موادغذایی-فیزیولوژی رشته علوم آزمایشگاهی -فیزیولوژی رشته فناوری اطلاعات سلامت-فیزیولوژی 2 رشته تغذیه-اصول نگهداری موادغذایی-سمینار
  2. سال 1390، مرکز علمی کاربردی جهاد کشاورزی (کارشناسی): بهداشت و صنایع شیر -کنترل کیفی موادغذایی-کنترل میکروبی موادغذایی- میکروبیولوژی موادغذایی-سم شناسی موادغذایی-روش تحقیق
  3.  از سال 1397 تاکنون، دانشگاه فردوسی مشهد (دکترا): بهداشت و بازرسی گوشت
  4. از سال  1397 تاکنون، دانشگاه فردوسی مشهد (کارشناسی): نقش تغذیه در سلامت انسان-اصول بهداشت و بازرسی فرآورده های دامی

 

تدریس دوره های و کارگاهها:

  1. عنوان: تقلبات در موادغذایی، آموزشگاه های بهداشت اصناف بزرگمهر ، صدرا، سینا و پاسارگاد
  2. عنوان: روش های نگهداری موادغذایی، آموزشگاه های بهداشت اصناف بزرگمهر ، صدرا، سینا و پاسارگاد
  3. عنوان: اصول برچسب گذاری مواد غذایی، مرکز آموزش عالی وارستگان
  4. عنوان: کمک های اولیه، آموزشگاه های بهداشت اصناف بزرگمهر ، صدرا، سینا و پاسارگاد
  5. عنوان: بیماری های روده ای – انگلی، آموزشگاه های بهداشت اصناف بزرگمهر ، صدرا، سینا و پاسارگاد
  6. عنوان: روش های ارزشیابی دانشجویان، مرکز آموزش عالی وارستگان
  7. عنوان: برند غذایی حلال، مرکز آموزش عالی وارستگان

مقالات مجلات

Dahri,M. Hashemilar,M. Sarafan Sadeghi,A. Asghari-Jafarabadi,M. & Tarighat-Esfanjani,A.2019. The role of dietary coenzyme Q10 supplementation on oxidative status and lipid profile in women with migraine. European Journal of Integrative Medicine. (under review)

Shorvarzi L, Khorasanchi Z, Zareishargh P, Sarafan Sadeghi,A. Knowledge, attitude and practice of urban and rural households towards principles of nutrition in Neyshabour. 2019

Dahri,M. Hashemilar,M. Sarafan Sadeghi,A. Asghari-Jafarabadi,M. & Tarighat-Esfanjani,A.2019. The role of dietary coenzyme Q10 supplementation on oxidative status and lipid profile in women with migraine. European Journal of Integrative Medicine. (under review)

Pouresmaeil,O. Baledi,F. Sarafan Sadeghi,A. & Mansury,D. The in vitro inhibitory effects of the aqueous extracts of Ferula assa-foetida on multi-drug resistant bacteria.2019. Herbal Medicines Journal. (under review)

Zarei-shargh,P., Akhavan,H., Khorasanchi,Z., Khademi,G., Jonoush,M., Sarafan Sadeghi, A. & Imani,B. 2018. Follow Up of Nutritional Status in Postoperative Congenital Diaphragmatic Hernia Patients. Journal of Nutrition,Fasting and Health, 6, 158-16

Afshari, A., Piroozehpoor, M.,Jamshidi, A., Azizzadeh, M. & Sarafan Sadeghi, A. 2018. Effect of Novel Zein Coating Combined with Different Antioxidants (Thymol and Carvacrol) on the Aflatoxin Production of Peanut. Journal of Nutrition, Fasting and Health.6, 23-29.

Bahreyni, A., Alibolandi, M., Ramezani, M., Sadeghi, A. S., Abnous, K. & Taghdisi, S. M. 2019. A novel MUC1 aptamer-modified PLGA-epirubicin-PβAE-antimir-21 nanocomplex platform for targeted co-delivery of anticancer agents in vitro and in vivo. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 175, 231-238.

Pouresmaeil,O. Baledi,F. Sherafati,S. Damavandi,M.S. Sarafan Sadeghi,A. & Mansury,D. The combined effect of shallot extract with common antibiotics against multi-drug resistant bacteria using checkerboard technique.2019. BMC Complementary and Alternative Medicine. (under review)

Sadeghi, A. S., Ansari, N., Ramezani, M., Abnous, K., Mohsenzadeh, M., Taghdisi, S. M. & Alibolandi, M. 2018a. Optical and electrochemical aptasensors for the detection of amphenicols. Biosensors and Bioelectronics. 118, 137-152

Sadeghi, A. S., Mohsenzadeh, M., Abnous, K., Taghdisi, S. M. & Ramezani, M. 2018b. Development and characterization of DNA aptamers against florfenicol: Fabrication of a sensitive fluorescent aptasensor for specific detection of florfenicol in milk. Talanta, 182, 193-201.

شورورزی ،ل.خراسانچي،ز. صرافان صادقي،ع. زارعي شرق،پ.آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهاي شهري و روستايی نيشابور در خصوص اصول کاربردي تغذيه درسال1395. 1397. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور.6(4)

صرافان صادقی،ع بررسی انگل‏های داخلی و خارجی در شترمرغ، فصلنامه پیام دامپزشکی خراسان.1385. 8. 20-22

صرافان صادقی،ع.تخم مرغ اسرار سفیدو زرد. اطلاعات علمی.14(10). 18-19

صرافان صادقی،ع. خادمی،ف. انصاری،ن. میرنژاد،ر. زمانزاد،ب.1397. تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ژنوتایپینگ سویه های اسينتوباكتر بوماني جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی شهرکرد به روش REP-PCR. مجله دانشکده علوم پزشکی
اردبیل

صرافان صادقی،ع ، پزشکی،پ. احمدزاده،م. بلوچی،ب. جهانی،ح. رضوانی،ک. نامخواه،ز. نصرت آبادی،س. زارعي شرق،پ.1397. بررسی اختلالات خوردن و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان مرکزآموزش عالی وارستگان در سال1397. ژورنال علمی پژوهشی علوم پزشکی نیشابور.

مقالات کنفرانسها:

بیوتکنولوژِی و کاربردهای آن در دامپزشکی، همایش بیوتکنولوژی و آینده – مشهد (سخنرانی)-1379

بررسی ضایعات پاتولوژیک مسمومیت تجربی با سرب در خرگوش و تاثیر تیامین برآن، شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران- تهران -1389

استانداردها و اصول برچسب گذاری در موادغذایی، به مناسبت هفته پژوهش دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد- 1394

عنوان مقاله:پنجمین کنگره علمی دانشجویان دامپزشکی ایران – اهواز- 1380

خطرات بهداشتی سموم تولید شده پس از فرآوری موادغذایی

دومین کنگره ملی پزوهشگران ایمنی غذا- تهران- 1392

Aptasensing in food safety monitoring ، اولین کنگره بین المللی تغذیه – مشهد-1396

Pathologic study of the protective effects of thiamine on experimental lead poisoning in rabbit ، Oral presentation 24th meeting of European Society of Veterinary Pathology-Edinburg , Scotland – 2005

بررسی ژنوتايپينگ سویه‌های اسينتو باكتر بوماني جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان‌های آموزشی شهرکرد با روش REP- PCR ، پنجمین کنگره باکتری شناسی پزشکی ایران مراغه- 1397

آپتاسنسور بر پایه رنگ سنجی برای شناسایی کانامایسین با استفاده از نانوذرات طلا، آپتامر و رشته مکمل ، اولین کنگره ملی بهداشت موادغذایی ارومیه-1397

از مصرف گوشت قرمز تا سرطان کولورکتال ، به مناسبت هفته پژوهش دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد-1397

سلامت غذا و فرآیند پخت ، سخنرانی سمینار جانبی سومین رویداد سالانه ستاره ها-1398

عنوان مقاله: سمینار علمی دانشجویان دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی – تبریز- 1380

جستجوی باقیمانده مواد بسته بندی پلاستیکی در مواد غذایی، به مناسبت هفته پژوهش دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد- 1393

بررسی میزان آلودگی و تعیین مقاومت به آنتی بیوتیک ها در استافیلوکوکوس جداشده از پنیر سنتی و صنعتی عرضه شده در مشهد، همایش ملی صنعت و بهداشت موادغذایی با منشاء دامی- قم- 1391

بررسی میزان آلودگی و تعیین مقاومت به آنتی بیوتیک ها در استافیلوکوکوس جداشده از پنیر سنتی و صنعتی عرضه شده در مشهد، همایش ملی صنعت و بهداشت موادغذایی با منشاء دامی- قم- 1391

اهمیت شناسایی و اندازه گیری باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات لبنی، دومین کنگره ملی پزوهشگران ایمنی غذا- تهران- 1392

اصول فرآوری ، بسته بندی و نشانه گذاری غذاهای ارگانیک، دومین کنگره ملی پزوهشگران ایمنی غذا- تهران-1392

Electrospinning nanofiber for food-grade applications، اولین کنگره بین المللی تغذیه – مشهد-1396

Highly sensitive fluorescent aptasensor via hairpin structure of G-quadruplex oligonucleotide-aptamer chimera and silica nanoparticles for aflatoxin B1 detection in the grape juice and human serum samples، سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره تغذیه ایران (سخنرانی) – 1397

بررسی میزان شیوع، مقاومت دارویي سویه‌های اسينتو باكتر بوماني جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان‌های آموزشی شهرکرد با روش آنتي بيوگرام، پنجمین کنگره باکتری شناسی پزشکی ایران مراغه- 1397

تهیه DNA آپتامر برای تشخیص آنتی بیوتیک فلورفنیکل و ساخت آپتاسنسور فلورسنت حساس برای شناسایی فلورفنیکل در شیر، اولین کنگره ملی بهداشت موادغذایی ارومیه (سخنرانی)-1397

طرح های پژوهشی :

عنوان: طراحی یک سیستم هوشمند تشخیصی درمانی برای سلول های سرطان پستان با استفاده از Aptamer-polymer-coated carbon nanodots و اپی روبیسین
محل اجرای طرح: دانشکده داروسازی دانشکده علوم پزشکی مشهد
سمت: همکار

عنوان:بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره ی موسیر بر باکتری های مقاوم به دارو
محل اجرای طرح: مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان
سمت: مشاور
زمان: تیر 1397

عنوان: بررسی آسیب شناسی بافتی مسمومیت تجربی با سرب و نقش درمانی تیامین (B1)
محل اجرای طرح: مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان
سمت: مجری طرح
زمان: 1398

عنوان: طراحی یک آپتاسنسور بر مبنای رنگ سنجی برای آنتی بیوتیک کانامایسین (دانشکده داروسازی )

عنوان: فراوانی و علل مصرف مکمل های ورزشی در ورزشکاران باشگاههای بدنسازی آقایان شهر مشهد در سال 1397
محل اجرای طرح: مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان
سمت: ناظر علمی
زمان: 1397

عنوان: بررسی اختلالات خوردن و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان مرکزآموزش عالی وارستگان در سال 1397
محل اجرای طرح: مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان
سمت: ناظر علمی
زمان: 1397

عنوان: ارزیابی تاثیر نانو پوشش کیتوزان حاوی اسانس خار مشک بر کنترل رشد استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال
محل اجرای طرح: دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
سمت: مشاور طرح
زمان: 1398

جوایز و افتخارات:

  1. کسب رتبه دوم در یازدهمین آزمون بورد در رشته دکتري تخصصی بهداشت موادغذايي در سال 1392
  2. کسب رتبه دوم در معدل در دوره دکتری تخصصی بهداشت موادغذایی
  3. استاد نمونه گروه دامپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی (دارای تقدیرنامه )
  4. تقدیرنامه از کتابخانه آستانقدس رضوی

اختراعات:

  1. عنوان اختراع: فرایند جداسازی و انتخاب برون تن DNA آپتامراختصاصی آنتی بیوتیک فلورفنیکل
  2. تاریخ ثبت اختراع: 1397.03.08
  3. عنوان اختراع: آپتاسنسور شناسایی و تعیین مقدار آنتی بیوتیک فلورفنیکل بر مبنای گرافن اکسایدتاریخ ثبت اختراع: 1397.03.02عضویت در کمیته داوری:

داوریها

  1.  داور مجله journal of nutrition, fasting & health
  2. داور مجله journal of Human, Enviroment and Health promotion

عضویت ها:

  1.  عضو کمیته فنی متناظر کدکس مواد غذایی از سال 1397 تاکنون
  2. عضو نظام دامپزشکی سازمان دامپزشکی کل کشور از سال 1383 تاکنون
  3. عضو ارشد کمیته اجرایی همایش علمی “مکمل یاری و تغذیه ورزشی”، مهرماه 1397. مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان. مشهد مقدس

شرکت در کارگاهها:

  1. کلون کردن ژن و ترانسفورماسیون در باکتری ها دانشگاه فردوسی مشهد
  2. استحصال و کشت سلول های بنیادی بالغ انسانی دانشگاه فردوسی مشهد به مدت 15 ساعت
  3. ویرایش ، پردازش و آنالیز اطالعات خام توالی های اسید نوکلئیک و رفع اشکاالت تکنیکی در فرآیند تعیین توالی دانشگاه فردوسی مشهد به مدت 9 ساعت
  4. تشخیص کمی میکروارگانیسم ها و اندازه گیری بیان ژن با روش Real time PCR دارد دانشگاه فردوسی مشهد به مدت 3 روز اصول کشت سلول دانشگاه فردوسی مشهد به مدت 15 ساعت
  5.  آموزش ایمنی ، حفاظت و مدیریت آزمایشگاه دانشگاه فردوسی مشهد به مدت 1 روز
  6.  Concept map, EndNote, Advances Search, Medical Knowledge Management, Proposal writing دانشگاه علوم پزشکی مشهدبه مدت  4 روز
  7.   مقاله نویسی عمومی دانشگاه آزاد پزشکی مشهدبه مدت  1 روز
  8.  Gene Bank, PCR & real-time PCR, primer designing, Gene mapping, RFLP, Gene optimization and Gene record آموزشگاه بیوتکنولوژی فرادید به مدت 36 ساعت
  9. PCR conventional, extraction DNA آموزشگاه بیوتکنولوژی فرادید به مدت 16 ساعت
  10.  منابع نویسی endnote آموزشگاه بیوتکنولوژی فرادید به مدت 7ساعت
  11. طراحی آزمایشات DOE پویندگان دنیای کیفیت به مدت 6 ساعت
  12.  The two-day seminar on scientific writing ,editing and communication skills دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مدت 2 روز دارد
  13. نرم افزار PREZI آکادمی بین المللی دانشگاه فردوسی مشهد به مدت یک روز
  14. کار با نرم افزار مدیریت مراجع مندلی انجمن کتابداری و اطالع رسانی ایران شاخه خراسان  به مدت 4 ساعت
  15. آشنایی با پایگاههای استنادی و کاربردهای آن در پژوهشهای کیفی مرکز اطالع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی به مدت 4 ساعت
  16. همایش “کاربردهای پیشرفته نرم افزارهای اکسل و ورد در انجام وگزارش تحقیقات علمی دانشگاه فردوسی مشهد به مدت 10 ساعت
  17. دوره آموزشی بیماری های دام های کوچک نظام دامپزشکی ب ه مدت 6 ساعت
  18.  آموزشی تشخیص تفریقی بیماری های تنفسی طیور نظام دامپزشکی به مدت 6 ساعت
  19.  راهکارهای افزایش امنیت زیستی در پرورش نسل نوین ماکیان نظام دامپزشکی به مدت  6 ساعت
  20. اصول HACCP,GMP نظام دامپزشکی به مدت 6 ساعت
  21. اصول HACCP نظام دامپزشکی  به مدت 6 ساعت
  22. روش های نوین تدریس مرکز آموزش عالی وارستگان به مدت 5 ساعت
  23. طرح درس و پاورپوینت استاندارد مرکز آموزش عالی وارستگان به مدت 5 ساعت
  24. روش کار با حیوانات آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  به مدت 6 ساعت
  25. کارگاه سخنرانی و فن بیان مرکز آموزش عالی وارستگان  به مدت 5 ساعت
  26. سنجش و ارزشیابی آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد  به مدت 4 ساعت
  27. روانشناسی تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد به مدت 4 ساعت
  28. طراحی و تکنولوژی آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد  به مدت 4 ساعت
  29.  آشنایی با روش های تدریس دانشگاه فردوسی مشهد 4 ساعت
  30. نگارش مقاالت مروری نظام مند مرکز آموزش عالی وارستگان به مدت 8 ساعت
  31. کارگاه محلول سازی پژوهشکده صنایع غذایی به مدت 8 ساعت
  32. تفسیر نتایج آزمایشگاهی مرتبط با وضعیت تغذیه ای مرکز آموزش عالی وارستگان به مدت 6 ساعت

ارسال پیغام

    گالری تصاویر