نام و کد درسصنایع بسته بندی
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات15 جلسه
پیش نیاز-
استاد درسدکترشیوا راحتی
پست الکترونیک استادSh.rahati1996@yahoo.com

اهداف درس

آشنا شدن دانشجویان با اصول بسته بندی و تکنولوژی مربوطه در صنایع غذایی

شرح درس:

این درس به بررسی مفاهیم پایه بسته‌بندی مواد غذایی، انواع مواد بسته‌بندی (پلیمری، شیشه‌ای، فلزی، کاغذی)، فناوری‌های نوین (هوشمند، فعال، نانو)، استانداردهای ملی و بین‌المللی، تأثیر بسته‌بندی بر محیط زیست، و طراحی بسته‌بندی متناسب با نیازهای بازار می‌پردازد.
در این درس دانشجویان ضمن آشنایی با اصول بسته بندی، چگونگی طراحی مناسب بسته بندی بمنظور افزایش ایمنی و ماندگاری محصول را با حفظ مسائل زیست محیطی با انتخاب مواد اولیه مناسب فرا می گیرند.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: اهمیت و تاریخچه بسته بندی موادغذایی

• اهمیت و تاریخچه بسته بندی موادغذایی را بداند
• وظایف و عملکرد بسته بندی موادغذایی را بداند

جلسه دوم: مواداولیه بسته بندی(ظروف شیشه ای)

• تاریخچه ظروف شیشه ای را بداند
• مزایا و معایب ظروف شیشه ای را بعنوان ماده بسته بداند
• مواداولیه موردنیاز برای ساخت انواع شیشه را بداند
• مراحل ساخت ظروف شیشه را بداند

جلسه سوم: مواد اولیه بسته بندی(ظروف فلزی:فولادی)

• تمامی مشخصات،کاربردها و روش های تولید ظروف فولادی مورداستفاده در بسته بندی موادغذایی را بدانند

جلسه چهارم: مواداولیه بسته بندی( ظروف فلزی: آلومینیومی)

• تمامی مشخصات،کاربردها و روش های تولید ظروف آلومینیومی مورداستفاده در بسته بندی موادغذایی را بدانند

جلسه پنجم: مواداولیه بسته بندی( پلیمری : پلی اتیلن )

• تمامی مشخصات،کاربردها و روش های تولید ظروف پلی اتیلنی مورداستفاده در بسته بندی موادغذایی را بدانند

جلسه ششم: مواداولیه بسته بندی( پلیمری : پلی پروپیلن )

• تمامی مشخصات،کاربردها و روش های تولید ظروف پلی پروپیلنی مورداستفاده در بسته بندی موادغذایی را بدانند

جلسه هفتم: مواداولیه بسته بندی( پلیمری : پلی اتیلن تری فتالیت)

• تمامی مشخصات،کاربردها و روش های تولید ظروف پلی اتیلن تری فتالیت مورداستفاده در بسته بندی موادغذایی را بدانند

جلسه هشتم: سایر پلیمرهای مورد استفاده در صنایع غذایی

• تمامی مشخصات،کاربردها و روش های تولید ظروف تولید شده از تمامی پلیمرهای مورداستفاده در بسته بندی موادغذایی را بدانند

جلسه نهم: کاربردهای کاغذ و مقوا در بسته بندی موادغذایی

• تمامی مشخصات،کاربردها و روش های تولید کاغذ،مقوا و ظروف تولید شده از کاغذ و مقوا و موارداستفاده از آنها در بسته بندی موادغذایی را بدانند

جلسه دهم: پیامدهای زیست محیطی مواد بسته بندی

• پیامدهای زیست محیطی مواد بسته بندی را بدانند.

جلسه یازدهم: مخاطرات استفاده از مواد بسته بندی نامناسب

• مخاطرات استفاده از مواد بسته بندی نامناسب را بدانند.

جلسه دوازدهم: بسته بندی فرآورده های غذایی مختلف قسمت اول

• خصوصیات بسته بندی مورد استفاده برای فرآورده های غذایی مختلف را بداند.

جلسه سیزدهم: بسته بندی فرآورده های غذایی مختلف قسمت دوم

• خصوصیات بسته بندی مورد استفاده برای فرآورده های غذایی مختلف را بداند.

جلسه چهاردهم: ایمنی کاربرد مواد بسته بندی

• با ایمنی کاربرد مواد بسته بندی آشنا شوند.

جلسه پانزدهم: فیلم ها و پوشش های خوراکی Edible Film &Coating

• انواع فیلم ها و پوشش های خوراکی و خصوصیات آنها را بدانند.

جلسه شانزدهم: رفع اشکال

رفع اشکال

جلسه هفدهم: امتحان میان ترم

امتحان میان ترم

منابع

1. Coles, Richard., McDowell, Derek., Kirwan, Mark J., 2003. Food packaging technology, CRC press.
2. Barnes, Karen A., Sinclair, C Richard., Watson, D H., 2007. Chemical migration and food contact materials, CRC press.
3. Embuscado, Milda E., Huber, Kerry C., 2009. Edible Films and Coatings for Food Applications, Springer.
4. کتاب اصول و مبانی بسته بندی موادغذایی دکتر مهدی کدیور 1396

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!