نام و کد درسآزمایشگاه انگل شناسی
تعداد واحد0.5 واحد
تعداد جلسات6 جلسه
پیش نیازمیکروب شناسی عمومی
استاد درسمجید گنج بخش
پست الکترونیک استاد

اهداف درس

آشنایی با ملزومات آزمایشگاه های انگلی و انگل های غذایی

شرح درس:

رشته علوم صنایع غذائی بویژه گرایش کنترل کیفی و بهداشتی در عرصه بهداشت و سلامت جوامع از اهمیت ویژه ای برخوردار هست از طرفی با توجه به تنوع زیاد انگل ها در جوامع انسانی، رقابت های تغذیه ای انگل- میزبان، بیماری زایی انگل ها، ایجاد اختلالات خونی، سوتغذیه و سایر عوارض در میزبان ، آشنایی کارشناسان کنترل کیفیت مواد غذایی با این عوامل بیماری زا و راه های مقابله با آن ها ضروری است.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: مقدمات و کلیات آشنایی با آزمایشگاه بالینی انگل شناسی

اهداف آزمایشگاه بالینی انگل شناسی و روش های صحیح آزمایش، وسائل و تجهیزات و ایمنی و حفاظت در آزمایشگاه انگل شناسی بالینی

جلسه دوم: روشهای تشخیص و یافته‏های آزمایشگاهی ماکروسکوپی و میکروسکوپی انگل های انسانی و بیماری زا

هلمنتولوژی ، پروتوزوآها و حشرات و بندپایان بیماری زا و با اهمیت در تغذیه و بهداشت و سلامت جوامع

جلسه سوم: گندم : ترماتودها

انواع نمونه ها ، روشهای تشخیص و یافته های آزمایشگاهی ترماتودها ی مهم و شایع

جلسه چهارم: سستودها

انواع نمونه ها ، روشهای تشخیص و یافته های آزمایشگاهی سستودها ی مهم و شایع

جلسه پنجم: نماتودها

انواع نمونه ها ، روشهای تشخیص و یافته های آزمایشگاهی نماتودها ی مهم و شایع

جلسه ششم: تک یاخته ها

انواع نمونه ها ، روشهای تشخیص و یافته های آزمایشگاهی تک یاخته های روده ای – ادراری تناسلی و …. مهم ( آمیب ها ، تاژکداران و …… )

جلسه هفتم: تک یاخته ها

انواع نمونه ها ، روشهای تشخیص و یافته های آزمایشگاهی تک یاخته های خونی و نسجی مهم ( لیشمانیا ، مالاریا ، توکسوپلاسما و….. )

جلسه هشتم: حشرات و بندپایان

انواع نمونه ها ، روشهای تشخیص و یافته های آزمایشگاهی حشرات و بندپایان و ناقلین مهم در بهداشت و پزشکی ( میازیس و ……. )

منابع

1- Brown ,H .W .,and Neva, F.A., Basic clinical parasitology. Last ed.
2- Markell, V . J . Medical parasitology. . Last ed.
3- Gerald,D.S, & Larry,B. ,Foundation of Parasitology , . Last ed .
4-WHO/FAO (2014). Multicriteria-based ranking for risk management of Foodborne parasites. Report of a joint FAO/WHO Expert meeting, 3-7 September 2012, FAO Headquarters, Rome, Italy. Microbiological Risk Assessment Series, ISBN 978 92 4-156470 0
روشهای تشخیص آزمایشگاهی درانگل شناسی پزشکی) درسنامه عملی( ، گنج بخش ، انتشارات تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ،1390

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!