نام و کد درسمیکروبیولوژی صنعتی
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات16 جلسه
هم نیازمیکروبیولوژی مواد غذایی
استاد درسدکتر پرنیان پزشکی
پست الکترونیک استادpezeshkip@varastegan.ac.ir

اهداف درس

در پایان این درس، دانشجو باید کاربرد میکروارگانیسم ها در صنایع غذایی به ویژه تولید محصولات تخمیری و بازیابی آنها را بشناسد

شرح درس:

در این درس دانشجو با شناخت از ماهیت کاربردی و عملی میکروارگانیسم های مفید و انواع سیستم های تخمیر، قادر خواهد بود با روش های تولید، خالص سازی و بازیابی محصولات غذایی جدید مشارکت کند

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: مقدمه و آشنایی با علم بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی صنعتی

در پایان این جلسه از دانشجو انتظار می‏رود:
تعریف بیوتکنولوژی را بداند و دلایل اهمیت میکروبیولوژی صنعتی در تولید محصولات غذایی را بشناسد

جلسه دوم: آشنایی با انواع فرایندهای میکروبیولوژی صنعتی و کاربرد آنها

انواع فرایندهای مورد استفاده در میکروبیولوژی صنعتی را بیاموزد و با کاربرد آن در حیطه های مختلف آشنا شود

جلسه سوم: به نژادی میکروارگانیسم ها 1

ویژگی های یک میکروارگانیسم مناسب برای مقاصد بیوتکنولوژی را بداند و با موتاسیون، انواع آن و روش های شناسایی موتانت آشنا شود

جلسه چهارم: به نژادی میکروارگانیسم ها 2

با انواع روشهای به نژادی میکروارگانیسم ها نظیر بیوترانسفورماسیون، کانژوگاسیون و ترانسداکسیون آشنا شود

جلسه پنجم: آشنایی با انواع روش تخمیر 1

روش تخمیر غیر مداوم و کاربرد آن را بداند. با سینتیک رشد میکروبی آشنا شود

جلسه ششم: آشنایی با انواع روش تخمیر 2

روش تخمیر نیمه مداوم و کاربرد آن را بداند. با محاسبه پارامترهای موثر بر فرایند آشنا شود

جلسه هفتم: آشنایی با انواع روش تخمیر 3

روش تخمیر مداوم و کاربرد آن را بداند. با محاسبه پارامترهای موثر بر فرایند آشنا شود

جلسه هشتم: بررسی انواع فرمانتورها و کاربرد آنها

انواع فرمانتورها و کاربرد آنها را بداند

جلسه نهم: آشنایی با انواع سوبستراهای تخمیر

انواع منابع کربنی و ازت مورد استفاده در میکروبیولوژی صنعتی را بشناسد

جلسه دهم: آشنایی با انواع روش های بازیافت محصولات تخمیری

روش های بازیافت محصولات تخمیری در پایان فرایند را بداند

جلسه یازدهم: میان ترم

میان ترم

جلسه دوازدهم: کاربرد میکروبیولوژی صنعتی در تولید آنزیم ها کاربرد میکروبیولوژی صنعتی در تولید اسیدهای آمینه و بیوپپتیدها

دلایل اهمیت میکروبیولوژی صنعتی در تهیه و تولید آنزیم ها، اسیدهای آمینه و بیوپپتیدها را بداند و با فرایند آن آشنا شود.

جلسه سیزدهم: کاربرد میکروبیولوژی صنعتی در تولید ویتامین ها کاربرد میکروبیولوژی صنعتی در تولید آنتی اکسیدان ها و رنگدانه های زیستی

دلایل اهمیت میکروبیولوژی صنعتی در تهیه و تولید ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و رنگدانه ها را بداند و با فرایند آن آشنا شود.

جلسه چهاردهم: کاربرد میکروبیولوژی صنعتی در تولید سوخت های زیستی کاربرد میکروبیولوژی صنعتی در پاک سازی محیط زیست کاربرد

دلایل اهمیت میکروبیولوژی صنعتی در تهیه و تولید سوخت های زیستی و محیط زیست را بداند و با فرایند آن آشنا شود.

جلسه پانزدهم: میکروبیولوژی صنعتی در علوم پزشکی و دارویی

دلایل اهمیت میکروبیولوژی صنعتی در تهیه و تولید انواع دارو و فراورده های کاربردی در علوم پزشکی را بداند و با فرایند آن آشنا شود.

جلسه شانزدهم: میکروبیولوژی صنعتی در علوم پزشکی و دارویی

دلایل اهمیت میکروبیولوژی صنعتی در تهیه و تولید انواع دارو و فراورده های کاربردی در علوم پزشکی را بداند و با فرایند آن آشنا شود.

منابع

• بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی صنعتی، ترجمه دکتر مرتضوی و همکاران. انتشارات دانشگاه فردوسی
• میکروبیولوژی صنعتی و زیست فرآیندها ، شجاع الساداتی سید عباس و همکار ، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس
• Principles of Fermentation Technology. 2013. Stanbury P.F. & Whitaker A. Elsevier.
• Industrial microbiology: an introduction. 2009. Waites, M. J et al.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!