نام و کد درساصول مهندسی صنایع غذایی
تعداد واحد3 واحد
تعداد جلسات24 جلسه
پیش نیازریاضیات، شیمی و فیزیک
استاد درسدکتر محمد خلیلیان موحد
پست الکترونیک استاد mohammad4502 [at] gmail.com

اهداف درس

آشنا نمودن دانشجویان با اصول مهندسی در جهت تنظیم و کنترل شرایط فرایند

شرح درس:

در این درس دانشجویان با مبانی مهندسی شامل: روش های بیان غلظت و محتوای رطوبت، سایکرومتریک، جریان سیالات، انتقال حرارت و انجماد، موازنه انرژی، مبانی انتقال جرم و … آشنا شده و قادر به استفاده از مبانی فوق الذکر در تجزیه و تحلیل برنامه های کنترل کیفیت مواد غذایی خواهد بود.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: مقدمه- آحاد و ابعاد

آشنایی با تعاریف اصلی و اولیه مهندسی و بعد و حد

جلسه دوم: آحاد و ابعاد-تبدیل واحدها

توانایی انجام تبدیل واحدها

جلسه سوم: محتوی رطوبت-فشار

توانایی محاسبه محتوی رطوبت و فشار در محفظه ها

جلسه چهارم: دما- چگالی

محاسبه تغییرات در دما در واحدهای مختلف و محاسبه چگالی

جلسه پنجم: غلظت- آنتالپی

محاسبه غلظت و انتالپی در شرایط مختلف

جلسه ششم: موازنه جرم

درک قوانین حاکم بر فرایندهایی که شامل انتقال جرم می شوند مثل خشک کردن و تغلیظ مواد غذایی

جلسه هفتم: موازنه جرم- فرایندهای پیوسته و ناپیوسته- حل تمرین

حل مسایل مرتبط با جابجایی جرم در فرایندهای مختلف صنایع غذایی

جلسه هشتم: خواص ترمودینامیک

آشنایی با قوانین حاکم بر گازهای اشباع

جلسه نهم: قوانین حاکم بر گازها

شناخت گازهای ایده آل

جلسه دهم: ترمودینامیک تغییر فازها

آشنایی با نمودار ها فازهای مختلف ماده

جلسه یازدهم: فراوری حرارتی

تعیین نقطه مرگ حرارتی در قوطی ها

جلسه دوازدهم: حل تمرین

حل مسایل مرتبط با ترمودینامیک و گازها

جلسه سیزدهم: رطوبت سنجی

بررسی و محاسبه ویژگی های گازها از روی نمودارهای سایکرومتری

جلسه چهاردهم: مکانیک سیالات: جریان آرام و اغتشاشی. معادله برنولی

محاسبه عدد رینولدر و تشخیص نوع جریان. آشنایی با معادلات مرتبط با جابجایی سیالات

جلسه پانزدهم: حل تمرین بخش اول سیالات

حل تمرین مرتبط یا اصطکاک در سیالات و سایر ویژگی های آن

جلسه شانزدهم: شناخت انواع پمپ ها در صنعت غذا

آشنایی با عملکرد پمپ های مورد استفاده در صنایع غذایی

جلسه هفدهم: فوق العاده (میان ترم)

فوق العاده (میان ترم)

جلسه هجدهم: وسایل اندازه گیری سرعت جریان

آشنایی با ونتوری متر و سایر وسایل اندازه گیری سرعت جریان

جلسه نوزدهم: حل تمرین

حل تمرین های ارتفاع موثر پمپ و مکش

جلسه بیستم: انتقال حرارت: انتقال حرارت هدایت- قانون فوریه

شناخت نحوه انتقال حرارت به روش هدایت یک لایه و چند لایه

جلسه بیست و یکم: انتقال حرارت جابجایی

شناخت قوانین انتقال حرارت به روش جابجایی یک سمت و دو سمت

جلسه بیست و دوم: گرمای محسوس- عایق ها

انتقال حرارت در عایق ها، دیواره ها و لوله های چند لایه

جلسه بیست و سوم: حل تمرین

حل تمرین های جریان همسو و غیرهمسو و مبدل های حرارتی

جلسه بیست و چهارم: گرمایش تابشی- گرمایش مایکروویو

شناخت مکانیسم انتقال حرارت در روش تابشی و مایکروویو

جلسه بیست و پنجم: انتقال جرم

شناخت قوانین انتقال جرم از بسته بندی مواد غذایی

جلسه بیست و ششم: فرایند های غشایی

شناخت انواع غشاها و مکانیسزم عملکرد آن ها

منابع

Singh, R.P. 2009. Introduction to Food Engineering Fourth Edition. Academic Press is an imprint of Elsevier

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!