معرفی ارشد تغذیه بالینی:

رشته تغذیه بالینی گرایشی از رشته علوم تغذیه است که هدف آن تنظیم رژیم ‌های غذایی مناسب و مشاوره تغذیه‌ای صحیح به بیماران بستری در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های بیمارستانی می‌باشد.


چشم انداز
:

انتظار می‌رود در ۱۰ سال آینده بتوان با تربیت تعداد کافی کارشناسان ارشد تغذیه بالینی، یک سیستم تغذیه بالینی و رژیم درمانی در سطح کشور ایجاد نمود که اولا به ارائه رژیم ‌های غذایی مناسب و مشاوره تغذیه ای صحیح به بیماران اقدام نماید و ثانیا از طریق انجام پژوهش‌های بکر و کاربردی به پیشرفت علم تغذیه بالینی و رژیم درمانی کمک نماید.


رسالت
:

رسالت این رشته تربیت دانش آموختگان آگاه و توانمندی است که قادر به تنظیم رژیم‌ غذایی مناسب برای بیماران، مشاوره تغذیه ای صحیح و نیز انجام پژوهش‌ در زمینه تغذیه بالینی باشند.

ارزیابی و آنالیز وضعیت تغذیه‌ای بیماران

تعیین رژیم ‌های غذایی برای بیماران بستری در بیمارستان

ارائه مشاوره تغذیه ‌ای صحیح به پزشک معالج بیماران و بیماران

آموزش تغذیه به بیماران بستری و سرپایی، مشارکت در آموزش‌های رده‌ های پایین‌تر و آموزش به افراد جامعه

مشارکت در پژوهش‌های دانشگاهی، واحد‌ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهش‌های ملی

نظارت فنی بر بخش خدمات غذایی بیمارستان

مشاوره تغذیه‌ای در بیمارستان‌ها به عنوان یکی از اعضای تیم درمان


جایگاه شغلی
:

بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، مراکز آموزشی و پژوهشی


طول دوره و تعداد کل واحد‌های درسی
:

تعداد واحد‌های درسی در این دوره ۳۲ واحد است که شامل ۲۸ واحد اختصاصی و ۴ واحد پایان‌نامه می‌باشد که به طور معمول در ۴ ترم توسط دانشگاه‌ ارائه می‌گردد.

منابع ارشد تغذیه بالینی:

منابع پیشنهادی کنکور کارشناسی ارشد تغذیه بالینی
تغذیه اساسی و کاربردی ۱- کتاب تغذیه مدرن در سلامت و بیماری (modern nutrition in Health and Disease) (جلد اول)، تالیف شیلز اولسون، شایک و راس، مترجمان مژگان مس چی و مجید حسن قمی، زیر نظر کیوان الچیان و احمدرضا درستی مطلق، انتشارات تیمورزاده، طبیب.
۲- کتاب مراقبت‌های تغذیه‌ای کراوس (Food and the nutrition care process)، تالیف سیلویااسکات استامپ، ال. کتلین ماهان و ریموند، مترجمان امیر عباس نژاد و نیره اسمعیل کابلی، انتشارات فرسار.
۳- کتاب تغذیه و رژیم‌های غذایی (Human Nutrition and Dietetics )، تالیف J. S. Garrow, W. P. T. James, A. Ralph، انتشارات Churchill Livingstnoe.
۴- کتاب غذا، تغذیه و رژیم درمانی (Human Nutrition and Dietetics)، تالیف کتلین ماهان، مترجم رهام صادقی مکی، انتشارات تیمورزاده.
۵- کتاب اصول تغذیه کراوس، تالیف سیلویااسکات استامپ، ال. کتلین ماهان، مترجم گیتی ستوده، انتشارات رویان پژوه.
۶- کتاب تغذیه (تغذیه در دوران‌ها + رژیم درمانی)، تالیف دکتر محسن محمدی، ویراستار دکتر محمد خلیلی، انتشارات خسروی.
۷- کتاب بانک آزمون تغذیه، تالیف دکتر میترا زراتی، نفیسه خاندوزی و هدی سادات زاهدی، انتشارات خسروی.
۸- کتاب تغذیه پرسش‌های چهارگزینه‌ای و پاسخنامه تشریحی، تالیف فاطمه السادات امیری، زیرنظر دکتر سید مسعود کیمیاگر، انتشارات دیباگران.
۹- کتاب تغذیه و رژیم درمانی، ترجمه و گردآوری منصور صابری، انتشارات کتاب میر.
۱۰- جزوه تغذیه اساسی و کاربردی دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۱۱- جزوه تغذیه اساسی و کاربردی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
۱۲- جزوه تغذیه عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران.
بیوشیمی ۱- کتاب اصول بیوشیمی (Principles of Biochemistry) انسانی هارپر با بهره‌گیری از کتابهای Devlin و Lehninger، تالیف حامد افتخاری، ناصر ملک نیا، انتشارات کتاب میر.
۲- کتاب درسنامه جامع بیوشیمی، خیرالله رفیعی و امیر ساسان توتونچی، انتشارات اندیشه رفیع.
۳- کتاب بیوشیمی عمومی (جلد ۱ و۲)، تالیف دکتر پرویز شهبازی و دکتر ناصر ملک نیا، انتشارات دانشگاه تهران.
۴- کتاب بیوشیمی، تالیف پانته‌آ ایزدی و پروین پاسالار، انتشارت دیباگران تهران.
۵- کتاب اصول بیوشیمی لنینجر، تالیف آلبرت لنینگر، مایکل کاکس و دیویدلی نلسون، مترجم رضا محمدی، انتشارات آییژ.
۶- کتاب بیوشیمی استرایر (Strayer)، تالیف لوبرت استرایر، جرمی مارک برگ و جان تیمشکو، مترجمان علیرضا خوشدل و سالار بختیاری، زیر نظر پروین پاسالار، انتشارات اندیشه رفیع.
۷- کتاب مروری بر بیوشیمی‌، امیره نجات شکوهی و اصغر عینی‌زاده‌، انتشارات پنجاه و نه.
۸- جزوه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۹- جزوه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
۱۰- جزوه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی ایران.
فیزیولوژی ۱- کتاب فیزیولو‍ژی پزشکی گایتون، تالیف آرتور گایتون، مترجم محمد رخشان و احمدرضا نیاورانی، انتشارات سماط.
۲- کتاب فیزیولوژی پزشکی گانونگ، مترجمان رضا بدل زاده، کامران قاسمی و علی راستگار فرج زاده، انتشارات جهان ادیب، سینا طب.
۳- کتاب فیزیولوژی برن و لوی، تالیف فاطمه صفری، بروس کوپن و بروس استنتون، مترجمان علی راستگار فرج‌زاده، پرویز شهابی و سیمین نامور، زیر نظر سیدعلی حائری روحانی، انتشارات اندیشه رفیع.
۴ -کتاب فیزیولوژی، تالیف مینو پاک گوهر، مترجم نرگس تقی آبادی، انتشارات خسروی.
۵- کتاب فیزیولوژی پزشکی، تالیف آرتور گایتون و جان ادوارد هال، مترجم دکتر اصغر قاسمی و دکتر مسلم محمدی، انتشارات خسروی.
۶- کتاب درسنامه جامع فیزیولوژی، تالیف دکتر علی حائری روحانی، علی راستگار فرج‌زاده و کامران قاسمی، انتشارات اندیشه رفیع.
۷- کتاب فیزیولوژی، تالیف دکتر محمد محمدزاده و رویا قوچانیان، انتشارات سماط.
۸- کتاب فیزیولوژی (خلاصه درس، پرسش‌های چهارگزینه‌ای و پاسخنامه تشریحی)، تالیف کاوره رحیمی، ناظر علمی دکتر عباس ابویسانی، انتشارات دیباگران.
۹- جزوه فیزیولوژی دکتر حائری دانشگاه علوم پزشکی تهران.
۱۰- جزوه فیزیولوژی آقای دکتر حاجی زاده دانشگاه علوم پزشکی مازندران.
۱۱- جزوه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران.
۱۲- جزوه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
زبان 1- Active Skills for Reading (1, 2, 3, 4, 5). Neil J. Anderson, Thompson publication
2- Interaction: Reading . Hartman, P, Kirn, McGraw-Hill publication
3- English for the Students of Medicine.Compilation : Mahmoodreza Atai,Maasume Atai,Leyla Shoja,Maasume Kafshgarsouteh,Mandana Zolghadari – Samt publication
4-Academic Encounters: Reading, Study Skills and Writing . Bernard Seal. Cambridge University publication
5- Improving Reading Skills.Compilation : D.r Shokrpour,D.r Mehbudi – Jungle publication
6- Developing Reading Skills. Markstein, L. and Hirasawa, L. Cambridge university.

ضرایب دروس کارشناسی ارشد تغذیه بالینی:

دروس امتحانی ضریب
تغذیه 4
بیوشیمی 2
فیزیولوژی 2
زبان 2

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!