نام و کد درسرژیم درمانی 4
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات16 جلسه
پیش نیازرژیم درمانی 1 و 2
استاد درسدکتر منیره دهری - دکتر علیرضا غفلتی
پست الکترونیک استادgheflatia@varastegan.ac.ir - Dahrim@varastegan.ac.ir

اهداف درس

پس از گذراندن این واحد دانشجو قادر خواهد بود نحوه تنظیم برنامه مراقبت تغذیه ای و درمان پزشکی تغذیه ای بیماری های کلیوی، دیابت ، استئوپروز، سندرم متابولیک، بیماریهای تیروئید و پاراتیروئید و اختلالات خوردن را فرا گیرد. در طول جلسات در زمینه اپیدمیولوژی، اتیولوژی، شاخص های ارزیابی وضع تغذیه، نحوه تنظیم انواع رژیم های درمانی در شرایط مختلف بالینی، توصیه های غذایی و نیز روش های تغییر شیوه و رفتار تغذیه ای دربیماریهای زیر بحث خواهد شد.

شرح درس:

  • آشنایی دانشجویان با بیماری فنیل کتونوری و رژیم درمانی این بیماران
  • آشنایی با توصیه های رژیمی در انواع بیماریهای دستگاه گوارش فوقانی و تحتانی
  • آشنایی با بیماری های کبد
  • آشنایی با بیماری‌های پانکراس
  • آشنایی با رژیم درمانی در انواع سرطانها

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: رژیم درمانی در بیماریهای گوارش فوقانی

اتیولوژی بیماریهای دستگاه گوارش فوقانی، شاخص های ارزیابی بیماری را توضیح دهد. باتوجه به اختلالات و عوارض ناشی از بیماری برای بیمار رژیم غذایی مناسبی تنظیم نماید. بر اساس مشکلات موجود روشهای تغییر شیوه و رفتار تغذیه ای در بیماری فوق را بیان نموده و توصیه های تغذیه ای مربوطه را ارائه نماید.

جلسه دوم: رژیم درمانی در بیماریهای گوارش تحتانی 1

اتیولوژی بیماریهای دستگاه گوارش فوقانی، شاخص های ارزیابی بیماری را توضیح دهد. باتوجه به اختلالات و عوارض ناشی از بیماری برای بیمار رژیم غذایی مناسبی تنظیم نماید. بر اساس مشکلات موجود روشهای تغییر شیوه و رفتار تغذیه ای در بیماری فوق را بیان نموده و توصیه های تغذیه ای مربوطه را ارائه نماید.

جلسه سوم: رژیم درمانی در بیماریهای گوارش تحتانی 2

اتیولوژی بیماریهای دستگاه گوارش تحتانی، شاخص های ارزیابی بیماری را توضیح دهد. باتوجه به اختلالات و عوارض ناشی از بیماری برای بیمار رژیم غذایی مناسبی تنظیم نماید. بر اساس مشکلات موجود روشهای تغییر شیوه و رفتار تغذیه ای در بیماری فوق را بیان نموده و توصیه های تغذیه ای مربوطه را ارائه نماید.

جلسه چهارم: رژیم درمانی در بیماریهای گوارش تحتانی 3

اتیولوژی بیماریهای دستگاه گوارش تحتانی، شاخص های ارزیابی بیماری را توضیح دهد. باتوجه به اختلالات و عوارض ناشی از بیماری برای بیمار رژیم غذایی مناسبی تنظیم نماید. بر اساس مشکلات موجود روشهای تغییر شیوه و رفتار تغذیه ای در بیماری فوق را بیان نموده و توصیه های تغذیه ای مربوطه را ارائه نماید.

جلسه پنجم: رژیم درمانی در بیماری‌های کبد 1

فیزیولوژی و عملکرد کبد را شرح دهد. شاخص های ارزیابی عملکرد کبد را توضیح دهد.

جلسه ششم: رژیم درمانی در بیماری‌های کبد 2

اتیولوژی بیماری‌های کبد چرب و هپاتیت و شاخص‌های ارزیابی بیماری را توضیح دهد.
توصیه‌های تغذیه‌ای مناسبی را به بیماران ارائه کند.

جلسه هفتم: رژیم درمانی در بیماری‌های کبد 3

اتیولوژی سایر انواع بیماری‌های کبد و بیماری‌های صفراوی و شاخص‌های ارزیابی بیماری را توضیح دهد. توصیه‌های تغذیه‌ای مناسبی را به بیماران ارائه کند.

جلسه هشتم: رژیم درمانی در بیماری‌های پانکراس 1

پاتوفیزیولوژی و علائم پانکراتیت را شرح دهد. درمان‌های پزشکی آن را توضیح دهد.

جلسه نهم: رژیم درمانی در بیماری‌های پانکراس 2

توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب برای بیماران مبتلا به پانکراتیت را ارائه دهد. تنظیم رژیم غذایی برای یک بیمار مبتلا به پانکراتیت.

جلسه دهم: رژیم درمانی در بیماران مبتلا به PKU

آشنایی با بیماری فنیل کتونوری، تشخیص و انواع

جلسه یازدهم: رژیم درمانی در بیماران مبتلا به PKU

نیازهای تغذیه ای و کلیات رژیم درمانی، آشنایی با لیست جانشینی در بیماران فنیل کتونوری

جلسه دوازدهم: رژیم درمانی در بیماران مبتلا به PKU

نیازهای تغذیه ای و کلیات رژیم درمانی، آشنایی با لیست جانشینی در بیماران فنیل کتونوری

جلسه سیزدهم: رژیم درمانی در بیماران مبتلا به PKU

حل کیس مربوط به دوران شیرخوارگی

جلسه چهاردهم: رژیم درمانی در بیماران مبتلا به PKU

حل کیس مربوط به دوران کودکی و بارداری

جلسه پانزدهم: رژیم درمانی در انواع سرطان‌ها 1

پاتوفیزیولوژی سرطان و تأثیر عوامل مختلف تغذیه‌ای بر فرآیند کارسینوژنیک را شرح دهد. راه‌کارهای تغذیه‌ای پیشگیری از سرطان را توضیح دهد

جلسه شانزدهم: رژیم درمانی در انواع سرطان‌ها 2

درمان‌های پزشکی برای انواع سرطان را شرح دهد. توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب را برای بیماران مبتلا به سرطان ارائه دهد. تنظیم رژیم غذایی برای یک بیمار مبتلا به یکی از انواع سرطان.

منابع

  •  Krause’s Food & The nutrition Care Process (2017)
  •  Modern Nutrition in Health and Disease (2014). Catharine Ross, et al.
  •  Nutrition and diagnosis related care (2015). Escott-Stump ,et al.
  • جزوات آموزشی کاراموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی– دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!