لیست دروس رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی

تاریخچه رشته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)

تاریخچه رشته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)به این صورت است که برای اولین بار در سال ۱۳۴۰، انستیتو خواروبار و تغذیه ایران ( که امروزه به انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور تغییر نام یافته است) نسبت به آموزش تغذیه و شیمی موادغذایی در مقطع کارشناسی اقدام نمود. گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی نیز در سال 1342 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به عنوان اولین گروه آموزشی در رشته صنایع غذایی در کشور تأسیس شد که وابسته به کد رشته‏ های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، اما در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز رشته ‏ای با عنوان رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی در سال 1386 تاسیس شده که به تربیت نیروی متخصص درحیطه کنترل کیفی و بهداشتی موادغذایی می‏پردازد.

معرفی رشته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)

رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی درباره چیست؟

رشته کنترل کیفی و بهداشتی رشته ای است که در آن دانشجویان با ایمنی و ارزیابی کیفیت میکروبی، شیمیایی و فیزیکی غذا آشنا می‏شوند. خصوصا کیفیت بهداشتی غذا و روش‏های مدیریت بهداشت از مزرعه تا مصرف کننده در این شاخه از صنایع غذایی مورد توجه است.

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

علوم و صنایع غذایی مناسب کسانی است که شیمی، زیست و ریاضی نسبتاً خوبی دارند، به جزییات توجه می کنند و به حوزه مواد غذایی علاقه‌مند هستند.

پس اگر شرایط زیر را دارید رشته علوم و صنایع غذایی، به احتمال زیاد، انتخاب مناسبی برای شماست.

  • حوصله ساعات طولانی کار در کارخانه‌ها را دارید.
  • به نکات ظریف بهداشتی، اهمیت می‌دهید.
  • به کار گروهی علاقمند هستید.
  • از توان جسمی مناسب برخوردارید.
  • به جزئیات،‌ دقت می‌کنید.
  • حوصله کار با دستگاه‌های پیچیده آزمایشگاهی را دارید.
  • عاشق زیست و شیمی هستید.

بازار کار این رشته کجاست؟

1- کارشناس در نظام غذا و تغذیه کشور

داشتن نقش کارشناسی در مراکز تصمیم گیری و اجرایی نظام غذا و تغذیه کشور

نظارت بر جمع آوری و ثبت آمار از آلودگی های مواد غذایی، بیماری ها و مسمومیت ها

همکاری در تدوین مقررات آیین نامه ها و استانداردهای مواد غذایی

2-مسئول فنی و کنترل کیفی در واحدهای تولیدی

نظارت و کنترل بر مواد اولیه خام در مراحل مختلف فرآیند و محصول نهایی

نظارت و کنترل بر عملکرد ماشین آلات، دستگاهها و سیستمهای ایمنی در واحدهای تولیدی

نظارت و کنترل بر فرمولاسیون موادغذایی برای تولید موادغذایی سالم و با کیفیت

3-پژوهشگر، کارشناس و مدرس در آزمایشگاه‏های تحقیقاتی و تخصصی مواد غذایی

انجام آزمایشات لازم برای تجزیه و شناخت ویژگی های موادغذایی

مقایسه محصول با قوانین و مقررات و استانداردهای ملی و بین المللی

تجزیه و تحلیل یافته های آزمایشگاهی

اصلاح و رفع معایب محصول تا حصول نتیجه مطلوب

تدریس در مراکز آموزشی (کتابهای مرتبط با رشته علوم و صنایع غذایی را اینجا ببینید)

آموزش و آگاهی به جامعه در رابطه با ایمنی موادغذایی به منظور حفظ و ارتقاء سلامتی

4-کارآفرین در صورت داشتن سرمایه کافی

– تاسیس کارخانه موادغذایی

– تاسیس آزمایشگاه کنترل کیفی موادغذایی

امکان استخدام و جذب فارغ التحصیلان رشته علوم و صنایع غذایی در برخی از وزارتخانه‌ها وسازمان‌ها، از جمله:

چه دروسی در این رشته تدریس می شوند؟

دروس علوم پایه: ریاضیات، فیزیک، شیمی، بیوشیمی، فیزیولوژی، تغذیه، کامپیوتر و آمار حیاتی
دروس اصلی صنایع غذایی: میکروبیولوژی موادغذایی، مسمومیت های غذایی، اصول و روشهای نگهداری موادغذایی، تجزیه دستگاهی موادغذایی، بهداشت و ایمنی موادغذایی

دروس تخصصی صنایع غذایی: کنترل کیفیت موادغذایی، اثر فرایند بر موادغذایی، صنایع : غلات، کنسرو سازی، گوشت، لبنیات، روغن، قند و بسته بندی

چیدمان ترمی دروس در علوم و صنایع غذایی  را اینجا مشاهده کنید

ظرفیت دانشگاه‌های دارای رشته علوم و صنایع غذایی کشور در سال 1400

دانشگاه نحوه پذیرش دوره تحصیلی عنوان رشته ظرفیت
علوم پزشکی تبریز با آزمون روزانه علوم و صنایع غذایی 22
علوم پزشکی مراغه  با آزمون روزانه علوم و صنایع غذایی روزانه (15)
شهریه پرداز (5)
علوم پزشکی شهید بهشتی با آزمون روزانه علوم و صنایع غذایی روزانه (28)
شهریه پرداز (14)
علوم پزشکی نیشابور  با آزمون روزانه علوم و صنایع غذایی 15
علوم پزشکی سمنان (شهرستان آرادان)  با آزمون روزانه علوم و صنایع غذایی 25
علوم پزشکی زاهدان با آزمون روزانه علوم و صنایع غذایی 20
علوم پزشکی کرمانشاه با آزمون روزانه علوم و صنایع غذایی روزانه (20)
شهریه پرداز (8)
علوم پزشکی یاسوج  با آزمون روزانه علوم و صنایع غذایی 20
علوم پزشکی وارستگان  با آزمون شهریه پرداز علوم و صنایع غذایی 15

 منابع کنکور کارشناسی ارشد و دکتری علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی) را اینجا ببینید.

اهداف و چشم‌انداز گروه علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی علوم پزشکی وارستگان

• فراهم نمودن سطح بالایی از کیفیت آموزشی در رشته کنترل کیفی مواد غذایی در بین دانشگاه های شرق کشور

• تربیت دانشجویان دانش مدار و مهارت محور با بالاترین میزان اشتغال در صنایع غذایی کشور

برای آشنایی با اعضای هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی اینجا کلیک کنید.

اهداف:
• کوشش در جهت ایجاد بستر مناسب برای گسترش و ترفیع علوم و صنایع غذایی، کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی از تولید تا مصرف• فراهم نمودن زمینه همکاری های علمی با افراد و مراکز علمی – پژوهشی، سازمان های دولتی و غیر دولتی داخلی و بین المللی براساس ضوابط دانشگاه
• تربیت نیروهای کارآمد در ایمنی و بهداشت مواد غذایی جهت کنترل بیماریهای ناشی از غذا و در نتیجه ارتقا سطح بهداشتی و کیفی مواد غذایی در جامعه (امکانات و تجهیزات گروه علوم و صنایع غذایی علوم پزشکی وارستگان را اینجا ببینید.)

افیلیشن

فارسی:

  • گروه علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی) ، مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان، مشهد، ایران

انگلیسی:

  • Department of food science and technology, Varastegan Institute for Medical Sciences , Mashhad, Iran

ویدیوی معرفی رشته صنایع غذایی ( گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!