نام و کد درسرژیم درمانی 1
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات16 جلسه
پیش نیازاصول تنظیم برنامه های غذایی
استاد درسدکتر منیره دهری
پست الکترونیک استادDahrim[at]varastegan.ac.ir

اهداف درس

پس از گذراندن این واحد انتظار می‌رود دانشجویان نحوه‌ی رژیم‌درمانی در چاقی، لاغری، بیماری‌های قلب و عروق و عوامل خطر آنها، بیماری‌های روماتیسمی و آلرژی‌های غذایی را فرا گیرند.

شرح درس:

با توجه به اهمیت درمان بیماری‌ها از طریق رژیم‌های غذایی، لذا آشنایی دانشجویان تغذیه با رژیم درمانی در بیماری‌های مختلف حائز اهمیت می‌باشد.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: تعریف و طبقه بندی چاقی

اتیولوژی چاقی و انواع چاقی را بیان نماید.
BMI وطبقه بندی آن را ذکر نماید.

جلسه دوم: رژیم درمانی در چاقی

نحوه تنظیم رژیم درمانی چاقی را بیان نماید.
رژیمهای خاص درمانی در این خصوص را توضیح دهد.

جلسه سوم: رژیم درمانی در چاقی رژیم درمانی در لاغری

نحوه تنظیم رژیم درمانی چاقی و لاغری را بیان نماید.
رژیمهای خاص درمانی در این خصوص را توضیح دهد.
حل کیس

جلسه چهارم: مکملهای مورد استفاده در درمان چاقی

داروها و مکملهای مورد استفاده در چاقی و لاغری را توضیح دهد

جلسه پنجم: مکملهای مورد استفاده در درمان چاقی

داروها و مکملهای مورد استفاده در چاقی و لاغری را توضیح دهد

جلسه ششم: جراحیهای باریاتریک 1

آشنایی با جراحیهای باریاتریک

جلسه هفتم: جراحیهای باریاتریک 2

رژیم درمانی قبل از جراحیهای باریاتریک

جلسه هشتم: جراحیهای باریاتریک3

رژیم درمانی بعد از جراحیهای باریاتریک

جلسه نهم: انواع دیس‌لیپیدمی‌ها، عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی

انواع دیس‌لیپیدمی‌ها را شرح دهد، عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی را ذکر کند.

جلسه دهم: انواع دیس‌لیپیدمی‌ها، عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی

انواع دیس‌لیپیدمی‌ها را شرح دهد، عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی را ذکر کند.

جلسه یازدهم: آترواسکلروز، پرفشاری خون

تظاهرات بالینی آتروسکلروز و توصیه‌های رژیمی برای افراد مبتلا به آتروسکلروز را بیان کند، دسته‌بندی فشار خون را شرح دهد و توصیه‌های رژیمی برای کاهش و کنترل فشار خون را بیان کند.

جلسه دوازدهم: نارسایی قلبی

تظاهرات بالینی نارسایی قلبی را بیان کند و توصیه‌های رژیمی برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی را بیان کند.

جلسه سیزدهم: معرفی بیماری‌های روماتیسمی و دارودرمانی و رژیم‌درمانی آنها، بیماری استئوآرتریت

عوامل خطر بیماری‌های روماتیسمی را ذکر کند. داروهای تجویزی برای این بیماری‌ها را نام ببرد. علائم و اتیولوژی بیماری استئوآرتریت را ذکر کند. توصیه‌های رژیمی برای بیماران استئوآرتریت را بیان کند.

جلسه چهاردهم: بیماری‌های آرتریت روماتوئید و سندرم شوگرن

علائم و اتیولوژی بیماری‌های آرتریت روماتوئید و سندرم شوگرن را ذکر کند. توصیه‌های رژیمی برای این بیماران را بیان کند.

جلسه پانزدهم: بیماری‌های نقرس و لوپوس

علائم و اتیولوژی بیماری‌های نقرس و لوپوس را ذکر کند. توصیه‌های رژیمی برای این بیماران را بیان کند.

جلسه شانزدهم: آلرژی‌های غذایی و عدم تحمل‌های غذایی

علائم و اتیولوژی آلرژی‌های غذایی را ذکر کند. توصیه‌های رژیمی برای این بیماران را بیان کند. علائم و اتیولوژی عدم تحمل‌های غذایی را ذکر کند. توصیه‌های رژیمی برای این بیماران را بیان کند

منابع

1-Krause’s Food & The nutrition Care Process (2020)
2-Modern Nutrition in Health and Disease (2018). Catharine Ross, et al.
3- Nutrition and diagnosis related care (2015). Escott-Stump, et al.
4- جزوات آموزشی کاراموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی– دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!