اهداف درس
پس از گذراندن این واحد انتظار میرود دانشجویان نحوهی رژیمدرمانی در چاقی، لاغری، بیماریهای قلب و عروق و عوامل خطر آنها، بیماریهای روماتیسمی و آلرژیهای غذایی را فرا گیرند.
شرح درس:
با توجه به اهمیت درمان بیماریها از طریق رژیمهای غذایی، لذا آشنایی دانشجویان تغذیه با رژیم درمانی در بیماریهای مختلف حائز اهمیت میباشد.
سرفصل های هر جلسه
جلسه اول: تعریف و طبقه بندی چاقی
اتیولوژی چاقی و انواع چاقی را بیان نماید.
BMI وطبقه بندی آن را ذکر نماید.
جلسه دوم: رژیم درمانی در چاقی
نحوه تنظیم رژیم درمانی چاقی را بیان نماید.
رژیمهای خاص درمانی در این خصوص را توضیح دهد.
جلسه سوم: رژیم درمانی در چاقی رژیم درمانی در لاغری
نحوه تنظیم رژیم درمانی چاقی و لاغری را بیان نماید.
رژیمهای خاص درمانی در این خصوص را توضیح دهد.
حل کیس
جلسه چهارم: مکملهای مورد استفاده در درمان چاقی
داروها و مکملهای مورد استفاده در چاقی و لاغری را توضیح دهد
جلسه پنجم: مکملهای مورد استفاده در درمان چاقی
داروها و مکملهای مورد استفاده در چاقی و لاغری را توضیح دهد
جلسه ششم: جراحیهای باریاتریک 1
آشنایی با جراحیهای باریاتریک
جلسه هفتم: جراحیهای باریاتریک 2
رژیم درمانی قبل از جراحیهای باریاتریک
جلسه هشتم: جراحیهای باریاتریک3
رژیم درمانی بعد از جراحیهای باریاتریک
جلسه نهم: انواع دیسلیپیدمیها، عوامل خطر بیماریهای قلبیعروقی
انواع دیسلیپیدمیها را شرح دهد، عوامل خطر بیماریهای قلبیعروقی را ذکر کند.
جلسه دهم: انواع دیسلیپیدمیها، عوامل خطر بیماریهای قلبیعروقی
انواع دیسلیپیدمیها را شرح دهد، عوامل خطر بیماریهای قلبیعروقی را ذکر کند.
جلسه یازدهم: آترواسکلروز، پرفشاری خون
تظاهرات بالینی آتروسکلروز و توصیههای رژیمی برای افراد مبتلا به آتروسکلروز را بیان کند، دستهبندی فشار خون را شرح دهد و توصیههای رژیمی برای کاهش و کنترل فشار خون را بیان کند.
جلسه دوازدهم: نارسایی قلبی
تظاهرات بالینی نارسایی قلبی را بیان کند و توصیههای رژیمی برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی را بیان کند.
جلسه سیزدهم: معرفی بیماریهای روماتیسمی و دارودرمانی و رژیمدرمانی آنها، بیماری استئوآرتریت
عوامل خطر بیماریهای روماتیسمی را ذکر کند. داروهای تجویزی برای این بیماریها را نام ببرد. علائم و اتیولوژی بیماری استئوآرتریت را ذکر کند. توصیههای رژیمی برای بیماران استئوآرتریت را بیان کند.
جلسه چهاردهم: بیماریهای آرتریت روماتوئید و سندرم شوگرن
علائم و اتیولوژی بیماریهای آرتریت روماتوئید و سندرم شوگرن را ذکر کند. توصیههای رژیمی برای این بیماران را بیان کند.
جلسه پانزدهم: بیماریهای نقرس و لوپوس
علائم و اتیولوژی بیماریهای نقرس و لوپوس را ذکر کند. توصیههای رژیمی برای این بیماران را بیان کند.
جلسه شانزدهم: آلرژیهای غذایی و عدم تحملهای غذایی
علائم و اتیولوژی آلرژیهای غذایی را ذکر کند. توصیههای رژیمی برای این بیماران را بیان کند. علائم و اتیولوژی عدم تحملهای غذایی را ذکر کند. توصیههای رژیمی برای این بیماران را بیان کند
منابع
1-Krause’s Food & The nutrition Care Process (2020)
2-Modern Nutrition in Health and Disease (2018). Catharine Ross, et al.
3- Nutrition and diagnosis related care (2015). Escott-Stump, et al.
4- جزوات آموزشی کاراموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی– دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی