نام و کد درستداخل غذا و دارو
تعداد واحد1 واحد
تعداد جلسات8 جلسه
پیش نیازداروشناسی
استاد درسدکتر محمد نصرتی
پست الکترونیک استادnosratim[at]varastegan.ac.ir

اهداف درس

در پایان این درس دانشجو باید نسبت به انواع تداخلات (برهم‌کنش‌ها) غذا و دارو آشنایی داشته باشد و در توصیه‌های غذایی با رژیم درمانی به افراد مختلف با استفاده از علم کسب شده تاثیرات منفی یا مثبت این تداخلات را لحاظ کند.

شرح درس:

 در این درس تاثیر مواد غذایی بر جذب و اثربخشی داروها از یک سو و عوارض جانبی نامطلوب بعضی داروها بر وضعیت تغذیه فرد از سویی دیگر، مورد بخث قرار می‌گیرد.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: مقدمه و کلیات تداخل غذا-دارو

دانشجویان با کلیاتی از تداخل غذا دارو و افرادی که در معرض خطر هستند آشنا می شوند

جلسه دوم: اثرات داروها بر روی دریافت مواد مغذی

دانشجویان با داروهایی که دریافت مواد غذایی را از طریق تاثیر بر سیستم اعصاب و عوامل محیطی کاهش می‌دهند، آشنا خواهند شد.

جلسه سوم: اثرات داروها بر روی دریافت مواد مغذی

دانشجویان با داروهایی که دریافت مواد غذایی را افزایش می‌دهند، آشنا خواهند شد.

جلسه چهارم: اثرات داروها بر روی دریافت مواد مغذی

دانشجویان با داروهایی که از طریق ایجاد واکنش‌های مضر بر دریافت مواد غذایی تاثیر می گذارند، آشنا خواهند شد

جلسه پنجم: اثرات داروها بر روی جذب مواد مغذی

دانشجویان با داروهایی که از طریق زمان ترانزیت، تشکیل کمپلکس و اثرات گوارشی بر جذب مواد تاثیر می‌گذارند، آشنا خواهند شد.

جلسه ششم: اثرات داروها بر روی جذب مواد مغذی

دانشجویان با داروهایی که از طریق اثر مستقیم بر سلول‌های مخاطی و آنزیم‌های گوارشی بر جذب مواد تاثیر می‌گذارند، آشنا خواهند شد.

جلسه هفتم: اثرات داروها بر روی متابولیسم مواد مغذی

دانشجویان با داروهایی که بر متابولیسم درشت‌مغذی‌ها تاثیر می‌گذارند، آشنا خواهند شد.

جلسه هشتم: اثرات داروها بر روی متابولیسم مواد مغذی

دانشجویان با داروهایی که بر متابولیسم ریز‌مغذی‌ها تاثیر می‌گذارند، آشنا خواهند شد.

منابع

  • Krause’s Food & the Nutrition Care Process
  • Modern Nutrition in Health and Disease
  • Handbook of Drug-Nutrient Interactions

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!