تاریخچه رشته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)

رشته کنترل کیفی

در رابطه با تاریخچه  رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی به این صورت است که برای اولین بار در سال ۱۳۴۰، انستیتو خواروبار و تغذیه ایران ( که امروزه به انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور تغییر نام یافته است) نسبت به آموزش تغذیه و شیمی موادغذایی در مقطع کارشناسی اقدام نمود.

گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی نیز در سال 1342 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به عنوان اولین گروه آموزشی در رشته صنایع غذایی در کشور تأسیس شد که وابسته به کد رشته‏ های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، اما در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز رشته ‏ای با عنوان علوم وصنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی در سال 1386 تاسیس شده که به تربیت نیروی متخصص درحیطه کنترل کیفی و بهداشتی موادغذایی می‏پردازد.

معرفی رشته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)

رشته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی) درباره چیست؟

رشته علوم و صنایع غذایی با گرایش کنترل کیفی و بهداشتی، رشته ای است که در آن دانشجویان با ایمنی و ارزیابی کیفیت میکروبی، شیمیایی و فیزیکی غذا آشنا می‏شوند. خصوصا کیفیت بهداشتی غذا و روش‏های مدیریت بهداشت از مزرعه تا مصرف کننده در این شاخه از صنایع غذایی مورد توجه است.

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

علوم و صنایع غذایی مناسب کسانی است که شیمی، زیست و ریاضی نسبتاً خوبی دارند، به جزییات توجه می کنند و به حوزه مواد غذایی علاقه‌مند هستند.

پس اگر

  • حوصله ساعات طولانی کار در کارخانه‌ها را دارید.
  • به نکات ظریف بهداشتی، اهمیت می‌دهید.
  • به کار گروهی علاقمند هستید.
  • از توان جسمی مناسب برخوردارید.
  • به جزئیات،‌ دقت می‌کنید.
  • حوصله کار با دستگاه‌های پیچیده آزمایشگاهی را دارید.
  • عاشق زیست و شیمی هستید.

رشته علوم و صنایع غذایی، به احتمال زیاد، انتخاب مناسبی برای شماست

بازار کار این رشته کجاست؟

1- کارشناس در نظام غذا و تغذیه کشور

داشتن نقش کارشناسی در مراکز تصمیم گیری و اجرایی نظام غذا و تغذیه کشور

نظارت بر جمع آوری و ثبت آمار از آلودگی های مواد غذایی، بیماری ها و مسمومیت ها

همکاری در تدوین مقررات آیین نامه ها و استانداردهای مواد غذایی

2-مسئول فنی و کنترل کیفی در واحدهای تولیدی

نظارت و کنترل بر مواد اولیه خام در مراحل مختلف فرآیند و محصول نهایی

نظارت و کنترل بر عملکرد ماشین آلات، دستگاهها و سیستمهای ایمنی در واحدهای تولیدی

نظارت و کنترل بر فرمولاسیون موادغذایی برای تولید موادغذایی سالم و با کیفیت

3-پژوهشگر، کارشناس و مدرس در آزمایشگاه‏های تحقیقاتی و تخصصی مواد غذایی

انجام آزمایشات لازم برای تجزیه و شناخت ویژگی های موادغذایی

مقایسه محصول با قوانین و مقررات و استانداردهای ملی و بین المللی

تجزیه و تحلیل یافته های آزمایشگاهی

اصلاح و رفع معایب محصول تا حصول نتیجه مطلوب

تدریس در مراکز آموزشی

آموزش و آگاهی به جامعه در رابطه با ایمنی موادغذایی به منظور حفظ و ارتقاء سلامتی

4-کارآفرین در صورت داشتن سرمایه کافی

– تاسیس کارخانه موادغذایی

– تاسیس آزمایشگاه کنترل کیفی موادغذایی

امکان استخدام و جذب فارغ التحصیلان رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی در برخی از وزارتخانه‌ها وسازمان‌ها، از جمله:

چه دروسی در این رشته تدریس می شوند؟

دروس علوم پایه: ریاضیات، فیزیک، شیمی، بیوشیمی، فیزیولوژی، تغذیه، کامپیوتر و آمار حیاتی
دروس اصلی صنایع غذایی: میکروبیولوژی موادغذایی، مسمومیت های غذایی، اصول و روشهای نگهداری موادغذایی، تجزیه دستگاهی موادغذایی، بهداشت و ایمنی موادغذایی

دروس تخصصی صنایع غذایی: کنترل کیفیت موادغذایی، اثر فرایند بر موادغذایی، صنایع : غلات، کنسرو سازی، گوشت، لبنیات، روغن، قند و بسته بندی

چیدمان ترمی دروس در رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی را اینجا مشاهده کنید

افیلیشن

فارسی:

  • گروه علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی) ، مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان، مشهد، ایران

انگلیسی:

  • Department of food science and technology, Varastegan Institute for Medical Sciences , Mashhad, Iran

ویدیوی معرفی رشته صنایع غذایی ( گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!