کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی

معرفی رشته نانوتکنولوژی پزشکی

کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی از رشته‌های پر طرفدار در حیطه پزشکی ‌می‌باشد و جهت تولید مواد اولیه پزشکی در ابعاد نانو که یک میلیاردم متر است و اتم‌ها را در کنار هم ‌می‌گذارد، کاری ‌می‌کند که جهان حیرت انگیزی پیش روی دانشمندان قرار بگیرد و در تاریخ بشریت نظیری برای آن نمی‌‌توان یافت. در این مطلب که توسط گروه علوم آزمایشگاهی علوم پزشکی وارستگان تهیه شده است به معرفی کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی می‌پردازیم.

پیشرفت‌های پر شتابی که در ارشد نانوتکنولوژی به وقوع ‌می‌پیوندد پیام‌های مهمی‌را با خود به همراه ‌می‌آورد. مهمترین نکته در مورد موقعیت کنونی ارشد نانوتکنولوژی این است که دانشمندان به این توانایی رسیده‌اند که در تراز تک اتم‌ها به بهره گیری از آن‌ها بپردازند.

نانوبیوتکنولوژی به عنوان یکی از حوزه‌های کلیدی قرن 21 شناخته شده است که همانطور که از دروس دوره کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی مشخص ‌می‌شود؛ امکان تعامل با سیستم‌های زنده را در مقیاس مولکولی فراهم می‌آورد.

آنچه که تفاوت بین ارشد رشته بیوتکنولوژی و ارشد نانوتکنولوژی را نشان ‌می‌دهد این است که بیوتکنولوژی به نانوتکنولوژی مدل ارائه ‌می‌‌دهد، در حالی که نانوتکنولوژی با در اختیار گذاشتن ابزار برای بیوتکنولوژی آن را برای رسیدن به اهدافش یاری ‌می‌‌رساند. امید هست که در آینده‌‌ای نه چندان دور با استفاده از نانوتکنولوژی فارغ التحصیلان ارشد این رشته، امور داخلی هر سلول را تحت کنترل خود درآورند.

هم اکنون گام‌های بلندی در ارشد این رشته برداشته شده و به عنوان نمونه فارغ التحصیلان نانوتکنولوژی ‌می‌‌توانند فعالیت پروتئین‌ها و مولکول DNA را در درون سلول کنترل کنند.

به این ترتیب کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی به محققان این امکان را ‌می‌‌دهد تا اطلاعات خود را درباره سلول‌ها یعنی اصلی ‌ترین بخش سازنده بدن جانداران به بهترین وجه کامل سازند. این نشان ‌می‌دهد که بازار کار نانوتکنولوژی پزشکی به ویژه در زمینه‌های تحقیقاتی و پژوهشی آینده درخشانی خواهد داشت.
دروس دوره کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی:
در معرفی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی، چارت درسی و سرفصل‌های دروس دارای اهمیت هستند. هر داوطلب ارشد نانوتکنولوژی پزشکی می‌بایست نسبت به رشته‌اش اطلاعات گسترده‌ای را در مورد ابعاد مختلف آن نظیر: بازار کار و زمینه های شغلی، چارت دروس، وضعیت ادامه تحصیل و ظرفیت پذیرش ارشد نانوتکنولوژی پزشکی و… داشته باشد تا با آگاهی بیشتر بتواند تصمیم گیری کند.
تعداد کل واحدها: 32 واحد
دروس تخصصی اجباری: 22 واحد
دروس تخصصی اختیاری: 4 واحد
پایان نامه: 6 واحد
دروس تخصصی اجباری: نانو مواد و نانو ساخت در نانو تکنولوژی 4 واحد، نانوبیوتکنولوژی 3 واحد، بیوسنسورها 3 واحد، تکنیک فیلم نازک در ساخت نانو 2 واحد، سمینار 2 واحد، ابزارها و تکنیک های نانو تکنولوژی 4 واحد، ابزار زیستی 3 واحد، نانوبیومدیسن 3 واحد، مدلسازی در مقیاس نانو 3واحد.
دروس تخصصی اختیاری:
نانواپتیک 2واحد، سیستم های دارورسانی و نانو داروها 2 واحد، دستگاه بیولوژیک در مقیاس نانو 2 واحد، سازگار زیستی در مقیاس نانو 2واحد، ویروس شناسی در مقیاس نانو 2واحد
بازار کار نانو تکنولوژی پزشکی
یکی از ابعاد مهم معرفی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی، بازار کار این رشته است. بازار کار نانو تکنولوژی پزشکی در زمینه های پژوهشی، آموزشی، تولیدی و خدماتی می‌باشد. در زمینه‌های پژوهشی، فارغ التحصیلان ارشد نانوتکنولوژی می‌توانند به طراحی پروژه‌‌های تحقیقاتی، مراکز تحقیقاتی داروسازی و روش های تشخیص بیماری، انجام فعالیت های اجرایی در خصوص دستیابی به اهداف پژوهشی در سطح آزمایشگاهی، معرفی محصولات جدید دارویی – بهداشتی با استفاده از فناوری و محصولات نانو در بخش مواد و یا بهبود روش ها بپردازند.

این رشته در دنیا یک رشته بسیار جذاب و نوین است و ورود علم نانو به عرصه پزشکی، یکی از اصلی ترین دغدغه‌های متخصصان علم نانو و پزشکی است. پیشرفت‌های اخیر در این عرصه باعث شده است تا بسیاری از علاقه مندان به حوزه پزشکی و مهندسی به این رشته ورود کنند.
در ایران این رشته جنبه کاربردی ندارد ولی یک رشته جذاب برای تحقیقات می‌باشد و با گرفتن مدرک دکترا در آن، شما جزء پیشگامان این علم خواهید شد. از طرفی شرایط برای پذیرش تحصیلی برای خارج از ایران نیز برای این رشته بسیار ایده آل است. اگر به دنبال مرزهای جدید علمی و تحقیقات هستید و استعداد خوبی در تحلیل مسئله و علوم مهندسی دارید، رشته نانوتکنولوژی پزشکی می تواند پاسخگوی نیاز شما برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد باشد.
رشته های کارشناسی مجاز برای ورود به این رشته بر اساس دفترچه کنکور ارشد:
کلیه کارشناسی های علوم پزشکی، کارشناسی مهندسی پلیمر، مهندسی شیمی، مهندسی مواد، مهندسی برق بیوالکتریک، فیزیک (محض و کاربردی)، شیمی (محض و کاربردی)، زیست شناسی، مهندسی صنایع شیمیایی، مهندسی پزشکی، مهندسی صنایع غذایی، مهندسی کشاورزی، داروسازی، دکترای عمومی پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی، دکترای حرفه ای علوم آزمایشگاهی، دکترای پیوسته بیوتکنولوژی
دروس کنکور ارشد نانو تکنولوژی پزشکی
بیوشیمی- شیمی- زیست شناسی سلولی و مولکولی- فیزیولوژی- بیوفیزیک- مقدمه ای بر نانو تکنولوژی.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!