نام و کد درسخدمات تغذیه‌ای در مراقبت‌های اولیه‌ی بهداشتی
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات15 جلسه
هم نیازارزیابی وضعیت تغذیه
استاد درسدکتر محمد نصرتی
پست الکترونیک استادnosratim[at]varastegan.ac.ir

اهداف درس

در پایان این درس دانشجو باید بتواند با اجزاء برنامه ها و خدمات تغذیه ای موجود در نظام مراقبت های بهداشتی کشورآشنا شده و نقش کارشناس تغذیه در این برنامه ها را تشریح نماید.

شرح درس:

با توجه به این که کارشناسان تغذیه به عنوان مدیر سطوح میانی در نظام مراقبت های بهداشتی انجام وظیفه می نمایند، آشنایی آنها با PHC ، نوع خدمات و برنامه های تغذیه ای جاری در آن ضروری است.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: تاریخچه و ساختار شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی در ایران و جهان

دانشحویان با تاریخچه و ساختار شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی در ایران و جهان آشنا خواهند شد.

جلسه دوم: تاریخچه و ساختار شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی در ایران و جهان

دانشحویان با تاریخچه و ساختار شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی در ایران و جهان آشنا خواهند شد.

جلسه سوم: مجموعه‌ی مراقبت‌ها و خدمات تغذیه‌ای در برنامه‌ی تحول سلامت

دانشجویان با اهداف ارائه خدمات تغذیه ای در نظام سلامت آشنا خواهند شد.

جلسه چهارم: مجموعه‌ی مراقبت‌ها و خدمات تغذیه‌ای در برنامه‌ی تحول سلامت

دانشجویان با مراقبت های تغذیه ای در نظام سلامت آشنا خواهند شد.

جلسه پنجم: مجموعه‌ی مراقبت‌ها و خدمات تغذیه‌ای در برنامه‌ی تحول سلامت

دانشجویان با شرح وظایف و اقدامات کارشناسان تغذیه در شبکه بهداشت آشنا خواهند شد.

جلسه ششم: بررسی غربالگری و فرم های ارزیابی تخصصی تغذیه در شبکه بهداشت

دانشجویان با غربالگری و فرم های ارزیابی تغذیه ای در نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان در شبکه بهداشت آشنا خواهند شد.

جلسه هفتم: برنامه های ملی بهبود تغذیه جامعه در ایران

دانشجویان با برنامه های ملی بهبود تغذیه جامعه در ایران آشنا خواهند شد.

جلسه هشتم: میان ترم

میان ترم

جلسه نهم: برنامه بهبود تغذیه کودکان و نوجوانان

دانشجویان با برنامه های بهبود تغذیه در کودکان و نوجوانان از قبیل پایگاه تغذیه سالم، شیر مدرسه، وعده غذایی در روستامهدها، مکملیاری و نموداری های رشد آشنا خواهند شد

جلسه دهم: برنامه مراقبت مادران باردار و شیرده

دانشجویان با برنامه های مراقبتی و حمایتی مادران باردار و شیرده آشنا خواهند شد

جلسه یازدهم: برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر 1

دانشجویان با برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر آشنا خواهند شد.

جلسه دوازدهم: امنیت غذایی

دانشجویان با عوامل موثر بر امنیت تغذیه و غذا آشنا خواهند شد.

جلسه سیزدهم: برنامه تغذیه تکمیلی

دانشجویان با برنامه تغذیه تکمیلی در نوزادان 6 ماهه تا 12 ماه آشنا خواهند شد.

جلسه چهاردهم: مدیریت تغذیه در بحران

دانشجویان با مدیریت تغذیه در بحران آشنا خواهند شد

جلسه پانزدهم: برنامه های غنی سازی و مکمل یاری با آهن و ید

دانشجویان با برنامه های غنی سازی و مکمل یاری با ید و آهن اشنا خواهند شد.

منابع

  • مجموعه مراقبت ها و خدمات تغذیه ای در برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت ویژه مراقب سلامت،کارشناس تغذیه و پزشک
  • خدمات سلامت سطح اول ویژه استفاده در شهر، حاشیه شهر و مناطق روستایی
  • تاریخچه و ساختار شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی در کلیات خدمات بهداشتی با تأکید بر خدمات تغذیه ای

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!