نام و کد درسبیماری های ناشی از سوء تغذیه
تعداد واحد2 واحد
تعداد جلسات15 جلسه
پیش نیازتغذیه اساسی 1و 2، ارزیابی وضعیت تغذیه
استاد درسدکتر محمد نصرتی

اهداف درس

  • آشنایی دانشجویان با بیماری های ناشی از کمبود مواد مغذی
  • آشنایی دانشجویان با بیماری های مزمن مرتبط با سوء تغذیه
  • آشنایی دانشجویان با چگونگی کنترل و پیشگیری از بیماری های مزمن مرتبط با سوء تغذیه

شرح درس:

یکی از وظایف کارشناس تغذیه حفظ و ارتقاء سلامت تغذیه ای در فرد و جامعه می باشد؛ لذا شناسایی علل و عوامل مؤثر بر بروز بیماری های مزمن و راه های پیشگیری و کنترل آنها یک دانش و مهارت ضروری برای این گروه محسوب می شود.

سرفصل های هر جلسه

جلسه اول: سوتغذیه پروتئین انرژی 1

دانشجویان با اپیدمیولوژی، اتیولوژی و پاتوفیزولوژی بیماری آشنا می شوند

جلسه دوم: سوتغذیه پروتئین انرژی 2

دانشجویان با کیس های بالینی و تشخیص بیماری آشنا می شوند

جلسه سوم: سوتغذیه پروتئین انرژی 3

دانشجویان با درمان بیماری آشنا می شوند

جلسه چهارم: تغذیه درمانی پزشکی در بیماری های ریوی

دانشجویان می توانند انواع بیماری های سیستم تنفسی را از یکدیگر تفکیک دهند و بیماری CF را شرح دهند.

جلسه پنجم: تغذیه درمانی پزشکی در بیماری های ریوی

دانشجویان می توانند تغذیه درمانی و ارزیابی مناسبی برای بیماران مبتلا به CF ارائه دهند.

جلسه ششم: تغذیه درمانی پزشکی در بیماری های ریوی

دانشجویان می توانند مراقبت های تغذیه ای مناسبی برای بیماری های COPD و آسم ارائه دهند.

جلسه هفتم: تغذیه درمانی پزشکی در بیماری های ریوی

دانشجویان می توانند مراقبت های تغذیه ای مناسبی برای بیماران مبتلا به سندروم زجر تنفسی و سرطان ریه ارائه دهند.

جلسه هشتم: امتحان میان ترم

امتحان میان ترم

جلسه نهم: تغذیه درمانی پزشکی در بیماری های روماتیسمی

دانشجویان می توانند پاتوژنز التهاب و عوامل تسکین دهنده آن را به درستی تفسی نمایند

جلسه دهم: تغذیه درمانی پزشکی در بیماری های روماتیسمی

دانشجویان می توانند  بیماری استئوآرتریت را شرح داده و تغذیه درمانی صحیحی در این گروه ارائه دهند.

جلسه یازدهم: تغذیه درمانی پزشکی در بیماری های روماتیسمی

دانشجویان می توانند بیماری آرتریت روماتوئید را شرح داده و تغذیه درمانی  و ارزیابی مناسبی ارائه دهند.

جلسه دوازدهم: تغذیه درمانی پزشکی در کم خونی

دانشجویان با اپیدمیولوژی، اتیولوژی، پاتوژنز و درمان بیماری آشنا می شوند.

جلسه سیزدهم: پیشگیری تغذیه ای در سرطان

دانشجویان با اپیدمیولوژی و روش های پیشگیری از سرطان آشنا خواهند شد

جلسه چهاردهم: درمان کاشکسی ناشی از سرطان

دانشجویان با درمان کاشکسی در سرطان اشنا خواهند شد

جلسه پانزدهم: سندروم بازخورانش مجدد

دانشجویان با اپیدمیولوژی و پاتوژنز و درمان سندروم بازخورانش آشنا خواهند شد

جلسه شانزدهم: ارائه گزارش بازدید مراکز تولید غذا توسط دانشجویان

نقش یک کارشناس تغذیه را بطور کامل در مدیریت تولید غذای مرکز توصیف کند

منابع

1- Escott-Stump, et al , Krause’s Food & The nutrition Care Process (2017)
2- Willett W. Nutrition Epidemiology, Oxford University
3- Stratton RJ, Green CJ, Elia M. Disease-Related malnutrition. CABI
4- Escott-Stump, et al, Nutrition and diagnosis related care (2015).

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!